Як повернути білизну білим шкарпеткам: 5 працюючих способів із підручними засобами

Білі шкарпетки, навіть дуже якісні, незабаром втрачають свою білизну, сіріють, а в деяких місцях набувають плям, з якими звичайні засоби для прання впоратися не в змозі.
Але є кілька досить простих прийомів, які допоможуть повернути білим шкарпеткам первісний вигляд.
Про п'ять найкращих способів відбілювання шкарпеток розповіли на Express.co.uk.
Харчова сода
Цей засіб може видалити стійкі плями і зробити шкарпетки супербілими лише за одне прання. Потрібно замочити шкарпетки у теплому розчині соди на декілька годин. Потім їх потрібно випрати у пральній машині, використовуючи пом'якшувач тканин, адже сода робить речі більш жорсткішими.
Білий оцет
Оцтова кислота розчиняє бруд та видаляє плями з будь-якої тканини. Потрібно додати до літру теплої води ложку білого оцту, занурити у розчин шкарпетки і залишити на півгодини. Потім слід випрати шкарпетки у пральній машині, як завжди.
Засіб для миття посуду
Гель для посуду також підходить для освітлення шкарпеток. Рекомендується замочити шкарпетки у теплій воді з невеликою кількістю рідкого засобу для миття посуду та залишити на ніч. Потім шкарпетки випрати у машинці.
Лимонний сік
Лимонний сік відомий своєю здатністю відбілювати. Крім того, він добре справляється з бактеріями. Потрібно приготувати суміш води та свіжого лимонного соку й залишити в ній шкарпетки на кілька годин. Стійкі плями можна додатково потерти, використовуючи лимонний сік та пральний порошок. Після цього випрати шкарпетки у пральній машинці.
Пральний порошок
Намагаючись відіпрати білі шкарпетки, треба правильно використовувати пральний порошок. Спочатку слід промити шкарпетки теплою водою, потім потерти у пральному порошку, злити воду і залишити на ніч. Зранку їх потрібно просто випрати у пральній машинці.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment